Saftiga vörtfrallor

Saftiga vörtfrallor Kungsörnen
Foto: Köket.se

Saftiga vörtfrallor

11 ingredienser

25 min + jästid

Julens godaste bröd - frallor som är enkla att baka och som får en massa härlig smak av juliga kryddor!

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl Special.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 förp jäst
  • 0,5 l vatten, rumstempererat
  • 5 dl havregryn
  • 2 msk vörtkrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special fullkorn
  • 2 dl Kungsörnen Vetekli
  • 1 dl russin

Pensling

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl mörk sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt havregryn och vörtkrydda och blanda ihop. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Degen ska vara lös och kladdig.
  3. Låt jäsa i ca 1 timme eller till dubbel storlek.
  4. Klicka ut frallor på bakplåtsklädda ugnsplåtar med hjälp av två skedar. Du behöver inte forma till någon speciell form utan behåll gärna den rustika känslan.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, eller tills frallorna är klara.
  6. Blanda ihop vatten och sirap i en skål. Pensla frallorna och låt svalna på galler.
TIPS!
Fler tips!
Mazarinkaka med saffran Kungsörnen

Fler tips!

Här hittar du fler enkla bakrecept.

Läs mer