Saftiga vaniljbullar med hallon

9 röster
80 m
40-50 bullar
80 m
40-50 bullar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 5 dl standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 14-16 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • BOB BARA BÄR & Frukt Hallon

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke eller hushållsassistent. Tillsätt degspadet och och rör ut jästen.
  3. Tillsätt socker och salt. Arbeta in mjölet i omgångar till en jämn och smidig deg. Knåda 5 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
  5. Tag upp degen och arbeta lätt på mjölat bord. Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till avlånga plattor.
  6. Bred först ut vaniljfyllningen på degen och sedan ett tunt lagen BOB BARA BÄR & Frukt.
  7. Rulla försiktigt ihop degen och skär i bitar. Ställ varje bit i bullformar, täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  10. Grädda bullarna i 8-10 minuter.
27 september 2018