Saftiga kanelbullar i långpanna
Saftiga kanelbullar i långpanna
12 ingredienser
1 h 30 m
Ett otroligt gott recept på den klassiska kanelbullen i långpanna. Ingen kan väl motstå doften av nybakade kanelbullar!
Ingredienser
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 0,5 tsk salt
- 1 dl strösocker
- 2 tsk malen kardemumma
- 14 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
Fyllning
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 2 msk malen kanel
Topping
- 1 ägg, uppvispat
- pärlsocker
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen och rör om.
- Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
- Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen smidig, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
- Låt degen jäsa under duk ca 30 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rektangel.
- Blanda ingredienserna till fyllningen och bre ut på degplattorna.
- Rulla ihop från långsidan och skär rullen i 2 cm tjocka bitar.
- Lägg bullarna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills bullarna har fått fin färg.
TIPS!