Saftiga kanelbullar i långpanna

Saftiga kanelbullar i långpanna

12 ingredienser

1 h 30 m

Ett otroligt gott recept på den klassiska kanelbullen i långpanna. Ingen kan väl motstå doften av nybakade kanelbullar!

Baktips!
Kungsörnen sockerkakamix NY

Baktips!

Testa även Kungsörnen Sockerkaka mix

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 14 dl Kungsörnen Vetemjöl Special

Fyllning

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk malen kanel

Topping

  • 1 ägg, uppvispat
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen och rör om.
  2. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
  3. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen smidig, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
  4. Låt degen jäsa under duk ca 30 minuter.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
  6. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rektangel.
  7. Blanda ingredienserna till fyllningen och bre ut på degplattorna.
  8. Rulla ihop från långsidan och skär rullen i 2 cm tjocka bitar.
  9. Lägg bullarna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 225 grader.
  11. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  12. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills bullarna har fått fin färg.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Morotsrulltårta med cream cheese fyllning

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla bakverk

Läs mer