Saffranskaka med mandel

1 röst
45 m
1 kaka
Saffranskaka med mandel
Foto: Karoline Jonsson

Receptet är ur boken Värmande vego av Karoline Jönsson, Norstedts.

varmande_vego_bokomslag

"Mjuka kakor i varierade smaksättningar bakas flitigt hos oss när vi väntar besök och den här varianten är en av mina favoriter. Som synes är den smaksatt med saffran." /Karoline Jönsson

Visa mer
45 m
1 kaka

Du behöver

  • 3 dl dinkelmjöl, siktat (eller vetemjöl)
  • 0,5 dl psylliumhusk (eller 2 msk potatismjöl)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl havredryck (eller sojamjölk)
  • 0,75 dl rapsolja, varmpressad
  • 0,5 dl mandelspån
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölk och olja och rör tills allt blandats väl.
  2. Klä en bakform (ca 16–18 cm i diameter) med bakplåtspapper eller smörj och bröa och häll sedan i smeten. Toppa med mandelspånen.
  3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter eller tills provstickan är helt torr.
Tips!
varmande_vego_bokomslag

Receptet är ur boken "Värmande vego"

laddar fler recept...

Laddar fler recept...