Maja bjuder på saffransdoftande apelsiner med kardemummagrädde och biscotti marinerade i brynt smör. En smakexplosion utöver det vanliga!
Ingredienser
Saffransapelsiner
4 apelsiner
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 förp saffran [0,5 g]
5 hela nejlikor
1 kanelstång
2 stjärnanis
Mandelbiscotti
smör (till stekning)
mandelbiscotti
Severing
2 dl vispgrädde
1,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här
Saffransapelsiner
Skär ut apelsinfiléer och placera dem fint i tallriken du vill servera i.
Häll vatten och socker i en kastrull och låt koka upp det. Efter det kokat i några minuter så tillsätt resten av ingredienserna för lagen och låt det småkoka i 5 minuter.
När det är klart ska det svalna lite och sedan hällas över apelsinfiléerna. Låt gärna det stå ett tag innan servering.
Mandelbiscotti
Bryn smör i en stekpanna, smula sedan ner mandelbiscotti i panna och stek tills det är gyllenbrunt. Låt det också svalna innan uppläggning.
Servering
Placera saffransapelsinerna fint i tallriken du vill servera det i.
Vispa upp grädden lätt och lägg en klick på tallriken. Toppa med mandelbiscottin.