Saffransapelsiner med mandelbiscotti

POPULÄRT
Saffransapelsiner med mandelbiscotti
Foto: Tv4

Saffransapelsiner med mandelbiscotti

Av: Maja Ivarsson

Från: Sveriges mästerkock VIP

12 ingredienser

1 h

Maja bjuder på saffransdoftande apelsiner med kardemummagrädde och biscotti marinerade i brynt smör. En smakexplosion utöver det vanliga!

Ingredienser

portioner

Saffransapelsiner

  • 4 apelsiner
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 förp saffran [0,5 g]
  • 5 hela nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis

Mandelbiscotti

  • smör (till stekning)
  • mandelbiscotti

Severing

  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

Saffransapelsiner

  1. Skär ut apelsinfiléer och placera dem fint i tallriken du vill servera i.
  2. Häll vatten och socker i en kastrull och låt koka upp det. Efter det kokat i några minuter så tillsätt resten av ingredienserna för lagen och låt det småkoka i 5 minuter.
  3. När det är klart ska det svalna lite och sedan hällas över apelsinfiléerna. Låt gärna det stå ett tag innan servering.

Mandelbiscotti

  1. Bryn smör i en stekpanna, smula sedan ner mandelbiscotti i panna och stek tills det är gyllenbrunt. Låt det också svalna innan uppläggning.

Servering

  1. Placera saffransapelsinerna fint i tallriken du vill servera det i.
  2. Vispa upp grädden lätt och lägg en klick på tallriken. Toppa med mandelbiscottin.