Saffransapelsiner med mandelbiscotti

Foto: Tv4
Saffransapelsiner med mandelbiscotti
12 ingredienser
1 h
Maja bjuder på saffransdoftande apelsiner med kardemummagrädde och biscotti marinerade i brynt smör. En smakexplosion utöver det vanliga!
Ingredienser
Saffransapelsiner
- 4 apelsiner
- 2 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 1 förp saffran [0,5 g]
- 5 hela nejlikor
- 1 kanelstång
- 2 stjärnanis
Mandelbiscotti
- smör (till stekning)
- mandelbiscotti
Severing
- 2 dl vispgrädde
- 1,5 tsk malen kardemumma
- 0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här
Saffransapelsiner
- Skär ut apelsinfiléer och placera dem fint i tallriken du vill servera i.
- Häll vatten och socker i en kastrull och låt koka upp det. Efter det kokat i några minuter så tillsätt resten av ingredienserna för lagen och låt det småkoka i 5 minuter.
- När det är klart ska det svalna lite och sedan hällas över apelsinfiléerna. Låt gärna det stå ett tag innan servering.
Mandelbiscotti
- Bryn smör i en stekpanna, smula sedan ner mandelbiscotti i panna och stek tills det är gyllenbrunt. Låt det också svalna innan uppläggning.
Servering
- Placera saffransapelsinerna fint i tallriken du vill servera det i.
- Vispa upp grädden lätt och lägg en klick på tallriken. Toppa med mandelbiscottin.