Pilaff på kyckling

Pilaff på kyckling

8

15 ingredienser

30 min

Den här rätten innehåller bara 300 kalorier per portion och är utsökt! Eller vad sägs om ingredienser som gula russin, cashewnötter, vitlök och kanel?

Ingredienser

portioner4
  • 300 g kyckling
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 5 tsk flytande margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 0,5 dl gula russin
  • 4 msk cashewnötter
  • 0,5 tsk malen kanel
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Koka basmatiriset i kycklingbuljongen på svag värme i 15 minuter. Tärna ner kycklingbrösten under tiden. Skala och finhacka löken, vitlöken och morötterna.
  2. Hetta upp en stekpanna och fräs den tärnade kycklingen i margarinet. Lägg sedan i de finhackade grönsakerna. Avsluta med tomatpurén och fräs ytterligare i någon minut.
  3. Blanda i kycklingröran i riset och lägg i russinen, nötterna och kanelen. Låt riset sedan koka klart.
  4. Lägg upp på ett stort fat och klipp över koriander och mynta. Servera med en blandad sallad.