Så steker du perfekta pannkakor

Blir stekytan ojämn, går pannkakorna sönder, är degiga i mitten eller blir brända i kanterna? Nu finns det en enkel lösning som hjälper dig på traven – utan att du anstränger dig.

Mammas, mormors eller farmors pannkakor.... visst minns man de pankisarna som de allra godaste? Men varför går de inte att få till de där perfekta dröm-pannkakorna själv?​

Kerstin Gebert, utbildningsansvarig på Electrolux, vet vad det vanligaste misstaget är.
– Många har induktionshällar idag och ställer stekpannan på spishällen och börja steka direkt. Men det tar en liten stund att få upp en jämn värme i hela pannan, säger hon.


– Professionella kockar börjar alltid med att ställa stekpannan på spishällen, och börjar sedan pyssla med annat i köket tills den är tillräckligt varm. De vet hur viktig jämn och bra värme är för att uppnå det perfekta resultatet.

Nyckeln är alltså temperaturen och med Electrolux nya spishäll SensePro blir pannkaksmakeriet - och all annan matlagning en ren barnlek.

SensePro är världens första häll med en tråd- och batterilös matsensor. Allt du behöver göra är att knappa in vilken råvara som ska stekas. Hällen känner automatiskt av vilken temperatur som är idealisk, så att du kan fokusera på annat.

Läs mer om Electrolux SensePro här!

– Det som är oerhört bra med SensePro är att den säger till när det är dags att påbörja stekningen. Då lägger man aldrig i råvarorna för tidigt. På hällen kan du ställa in hur du vill ha maten tillagad, och så känner matsensorn när innertemperaturen är rätt, säger Kerstin Gebert.

Tack vare alla funktioner i SensePro kan din matlagning nå nästa nivå, oavsett om du steker, kokar eller sous vidar maten.
– Resultaten man kan få är helt magiska, avslutar Kerstin.

Och sist men inte minst, få extra frasiga pannkakor genom att tillsätta bubbelvatten till smeten. Och genom att steka i hälften mängd olja och hälften mängd smör så får du perfekt krispiga pannkakor!

Läs mer om Electrolux SensePro här!

Upplev matglädje med Electrolux

ENKELT
Electrolux Sebastian Gibrand header
Artikel

Stjärnkockens tips - så gör du delikatesser av matresterna!

Visst är det lätt att slänga överbliven mat i soporna? Stjärnkocken Sebastian Gibrand...

Electrolux pannkakor ny
Artikel

Så steker du perfekta pannkakor

Blir stekytan ojämn, går pannkakorna sönder, är degiga i mitten eller blir brända...

Electrolux ångugn
Artikel

Ångugn - så funkar det!

Vill du få ut det mesta av dina maträtter, både i form av smak och nyttighet? Då...

Electrolux grytbröd
Artikel

Hemligheten bakom det perfekta surdegsbrödet!

Blir surdegsbrödet inte så perfekt som du vill ha det? Då kan det vara bristen på...