Rulltårta med hallonsylt

Rulltårta med hallonsylt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rulltårta med hallonsylt

8 ingredienser

Snabb att baka och blir bara godare av att ligga till sig en stund. Passa bara ugnen! Det är lätt att bränna den tunna smeten.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kaffegrädde

Fyllning:

  • 2 dl hallonsylt
  • ev smör, smält
  • strösocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm ugnen till 250°, Lägg ett bakpapper i en långpanna, pensla eventuellt med smält smör.
  2. Vispa ihop ägg och socker vitt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta. Tillsätt därefter grädden. Bred ut smeten i pannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
  3. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper när den är klar. Dra bort bakpappret och bred på sylten. Rulla ihop kakan från kortändan och lägg den med skarven ner att kallna.