Roys biskvier med nougatsmörkräm

68 röster
ca 1 h
15 biskvier

Bjud på busfärska chokladbiskvier till kaffet. Roy Fares enkla recept räcker till dryga dussinet nougatsmörkrämsfyllda godingar.

Visa mer
ca 1 h
15 biskvier

Du behöver

Biskvibottnar

  • 250 g mandelmassa
  • 125 g strösocker (1,5 dl)
  • 60 g äggvita (2 st)
  • 300 g mörk choklad, att doppa i

Nougatsmörkräm

  • 80 g äggvita (2-3)
  • 120 g strösocker (1,5 dl)
  • 0,5 krm salt
  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g nougat
  • 250 g osaltat smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Biskvibottnar
    Blanda mandelmassa och socker en en bunke och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en slät och fin konsistens.
  2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar efter önskad storlek på plåt med bakplåtspapper, tänk på att dom blir lite större i ugnen. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Nougatsmörkräm
    Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron tillsammans med nougaten, ställ åt sidan och låt svalna till ljummen temperatur.
  4. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven.
  5. Ta bort skålen från värmen och vispa äggvitorna till en marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen och nougat.
  6. Använd en matsked och stryk på smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar. Ställ i kylen i 30 minuter.
  7. Under tiden smälter du mörk choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i botten av biskvin så att den kan hänga upp och ner. Doppa försiktigt i chokladen och låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna. Förvaras i kylen, men låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.
6 januari 2016

Laddar fler recept