Klassiska franska små, mjuka kakor rullade i citron- och vaniljsocker.
Se Roy Fares laga receptet
Ingredienser
Håll skärmen tänd
kakor
100 g smör
100 g ägg [2 st]
65 g strösocker [0,75 dl]
10 g vaniljsocker [2 tsk]
120 g vetemjöl [2 dl]
3 g bakpulver [0,5 tsk]
25 g mjölk [0,25 dl]
Sockerblandning
45 g strösocker [0,5 dl]
1 vaniljstång
1 citron, zest
Gör så här
Håll skärmen tänd
Sätt ugnen på 220 grader. Smöra och mjöla en madeleineform.
Bryn smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, strösocker vitt och fluffigt med en elvisp. Sikta i dem torra ingredienserna och blanda, häll i mjölken och lite i taget av det brynta smöret och blanda tills du har en fin och slät smet.
Fyll formen med smeten, sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda i 7-9 minuter, ta ut och låt svalna någon minut sen vänder du ur dom ur formen och rullar i sockerblandningen.
Sockerblandning
Dela vaniljstång och lägg i det med strösockret och skrubba, raspa i citronzest och blanda.