Roy Fares madeleinekakor
Roy Fares madeleinekakor
10 ingredienser
Klassiska franska små, mjuka kakor rullade i citron- och vaniljsocker.
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
- 100 g smör
- 100 g ägg [2 st]
- 65 g strösocker [0,75 dl]
- 10 g vaniljsocker [2 tsk]
- 120 g vetemjöl [2 dl]
- 3 g bakpulver [0,5 tsk]
- 25 g mjölk [0,25 dl]
Sockerblandning
- 45 g strösocker [0,5 dl]
- 1 vaniljstång
- 1 citron, zest
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader. Smöra och mjöla en madeleineform.
- Bryn smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, strösocker vitt och fluffigt med en elvisp. Sikta i dem torra ingredienserna och blanda, häll i mjölken och lite i taget av det brynta smöret och blanda tills du har en fin och slät smet.
- Fyll formen med smeten, sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda i 7-9 minuter, ta ut och låt svalna någon minut sen vänder du ur dom ur formen och rullar i sockerblandningen.
Sockerblandning
- Dela vaniljstång och lägg i det med strösockret och skrubba, raspa i citronzest och blanda.