Rotfruktschips i airfryer

NYHET
rotfruktschips i airfryer
Foto: Jens Peter Engedal
Britt Andersen profilbild
Britt Andersen profilbild

Rotfruktschips i airfryer

6 ingredienser

1 h

Att göra chips i airfryern är både enkelt och ljuvligt gott. Här tipsar Britt Andersen om hur du kan göra fredagsmys på nolltid!

Ingredienser

  • 1 potatis (stor)
  • 1 rödbeta
  • 1 morot (stor)
  • 1 palsternacka (stor)
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i 2,5 mm tunna skivor. Använd gärna en mandolin om du har.
  2. Lägg en rotfruktssort i taget i airfryern och spraya med olivolja. Se till att inte lägga för mycket åt gången och att skivorna inte ligger ovanpå varandra – då blir de sprödare och får finare färg.
  3. Sätt airfryern på 200 grader. Tillaga varje sort enligt följande tider:
  4. Potatis 12–13 minuter
  5. Palsternacka 8–9 minuter
  6. Morot 9–10 minuter
  7. Rödbeta 9–10 minuter
  8. Skaka eller rör om flera gånger under tillagningen. Strö över salt när det återstår cirka två minuter.