Rostade rödbetor med chorizo och harissasås

POPULÄRT
Rostade rödbetor med chorizo och harissasås
Foto: TV4
Tareq Taylor Kökets middag
Tareq Taylor Kökets middag

Rostade rödbetor med chorizo och harissasås

10

17 ingredienser

1 h 20 min

Rödbetor och chorizokorv rostas först tillsammans i ugn för att sen serveras med en krispig sallad på silverlök och persilja samt en het yoghurtsås.

Ingredienser

portioner4

Rostade rödbetor

  • 4 rödbetor (stora)
  • 3 chorizokorvar
  • 2 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 kvist rosmarin

Löksallad

  • 1 silverlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 2 tsk sumak
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • 2 msk harissa (justera mängd efter hur het du vill ha den)
  • 1 citron, saft och lite rivet skal
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Skala rödbetorna. Lägg dem på en plåt och baka dem hela i ugnen i ca 1 timme tills de är mjuka rakt igenom.
  3. Dela rödbetorna i bitar och lägg dem på en plåt eller i en form. Ringla över honung och olivolja. Repa rosmarinbladen och strö dem över betorna. Blanda runt.
  4. Skär korvarna i stora bitar och lägg dem utmed formens kant. Ugnsstek alltihop i ca 15 minuter.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen.
  6. Skala och skiva löken tunt. Hacka persilja och mynta och blanda samman med övriga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta ut rödbetor och korv ur ugnen. Servera direkt med löksallad och yoghurtsås.