Rostade rädisor med grillsås

1 röst
30 m
1 sats
Rostade rädisor med grillsås
Foto: Köket.se

​Ugnsrostade rädisor med vitkök, olivolja, lite örter och en riktigt krämig och god grillsås blir det bästa tillbehöret inför grillningen! Servera som en del av middagen eller ät dem som ett tilltugg eller snacks.


Visa mer
30 m
1 sats

Du behöver

  • ca 200 g rädisa [1 knippe]
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2-3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2-3 kvist persilja, hackad
  • srirachamajonnäs, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort blasten och skölj rädisorna noga. Skär dem på mitten och lägg dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form.
  2. Hacka vitlöken fint och strö över rädisorna, ringla över olivoljan, salt och peppar. Vänd runt så allt blandas i formen.
  3. Rosta rädisorna i ugnen på 220 grader i ca 15-20 minuter.
  4. Ta ut och strö över persiljan.
  5. Servera med en god sås till exempel srirachamajonnäs.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...