Rostad jordärtskocka och potatis med chilimajonnäs

rostad jordartskocka och potatis
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Rostad jordärtskocka och potatis med chilimajonnäs

10

15 ingredienser

30 min

Enkel plåtmat! Det blir smidigt, enkelt och magiskt gott när Zeina bjuder på rostad jordärtskocka, potatis och krispig tofu med tillhörande chilimajonnäs!

Ingredienser

portioner4
  • 500 g jordärtskocka (skalade och halverade)
  • 500 g potatis (halverade)
  • 3 klyftor vitlök (skalade, behåll hela)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 2 msk japansk soja
  • 400 g fast tofu
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 salladslökar, grovhackade
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 kruka thaibasilika
  • 4-5 kvistar mynta
  • kallpressad rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg potatis, jordärtskockor och vitlök på en plåt. Ringla rapsolja över. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Blanda majonnäsen med hälften av sojan och sriracha. Låt stå i kylen.
  5. Skär tofun i bitar. Lägg mellan hushållspapper och pressa ut överflödig vätska.
  6. Stek tofubitarna krispiga i olja. Smaksätt med resterande soja, limejuice och salladslök. Stek lite till.
  7. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
  8. Lägg potatis och jordärtskocka på ett fat, garnera med örter. Toppa med tofu och servera med chilimajonnäs.