• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rostad jordärtskocka och potatis med chilimajonnäs

rostad jordartskocka och potatis
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Rostad jordärtskocka och potatis med chilimajonnäs

8 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Enkel plåtmat! Det blir smidigt, enkelt och magiskt gott när Zeina bjuder på rostad jordärtskocka, potatis och krispig tofu med tillhörande chilimajonnäs!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g jordärtskocka (skalade och halverade)
  • 500 g potatis (halverade)
  • 3 klyfta vitlök (skalade, behåll hela)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha
  • 2 msk japansk soja
  • 400 g fast tofu
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 salladslökar, grovhackade
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 kruka thaibasilika
  • 4-5 kvist mynta
  • kallpressad rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg potatis, jordärtskockor och vitlök på en plåt. Ringla rapsolja över. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Blanda majonnäsen med hälften av sojan och sriracha. Låt stå i kylen.
  5. Skär tofun i bitar. Lägg mellan hushållspapper och pressa ut överflödig vätska.
  6. Stek tofubitarna krispiga i olja. Smaksätt med resterande soja, limejuice och salladslök. Stek lite till.
  7. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
  8. Lägg potatis och jordärtskocka på ett fat, garnera med örter. Toppa med tofu och servera med chilimajonnäs.