Rökeriets sallad

Rökeriets sallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rökeriets sallad

10 ingredienser

En trevlig lunchsallad som också platsar på buffébordet. Allra godast blir den förstås om fisken är nyrökt.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 stort sallatshuvud
  • 2 rökta makrillar (eller 6 böckling)
  • 3 ägg, hårdkokta, i klyftor
  • 20 svarta oliver, skivade

dressing:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 rågad msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk dill, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skölj sallatsbladen och låt dem rinna av. Rensa fisken från skinn och ben och bryt den i bitar. Lägg upp fisken på ett fat tillsammans med sallatsblad, ägg och oliver.
  2. Blanda dressingen och häll den över.