Wallenbergare med potatis och parmesanpuré

Wallenbergare med potatis och parmesanpuré

Av: Roger Hjälm

Från: Nyhetsmorgon

27 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • wallenbergare
  • 400 g kalvfärs
  • 1,5 dl grädde
  • 1 äggula
  • salt
  • vitpeppar
  • ströbröd
  • smör
  • potatis och parmesanpuré
  • 4 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 100 g parmesanost, riven
  • salt
  • vitpeppar
  • Kantarellsås
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 12 kantareller
  • 1 dl grädde
  • 1 msk kantarell och viltfond
  • salt
  • vitpeppar
  • rårörda lingon
  • 4 msk frysta lingon
  • ca 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Vallenbergare
  2. Mix färsen tills den blir slät, tillsätt grädde och äggula.
  3. Smaka av färsen med salt och peppar.
  4. Forma färsen till finna biffar och vänd biffarna i ströbröd.
  5. Stek tills de får en gyllen brun färg på båda sidor.
  6. Kör i ugn ca 5 minuter på 100grader.
  7. Potatis med permensanpuré
  8. Koka potatisen i rikligt med vatten. Värm mjölken och smöret.
  9. Kantarellsås
  10. Hacka lök och vitlök fint och bryn tillsammans med kantarellerna.
  11. Häll på grädde och fond. Låt såsen koka till lagom konsistens.
  12. Smaka av med salt och peppar.
  13. Rårörda lingon
  14. Låt lingonen tina tillsammans med sockret. Smaka ev. av med mera socker.