Wallenbergare med potatis och parmesanpuré
Wallenbergare med potatis och parmesanpuré
27 ingredienser
Ingredienser
- wallenbergare
- 400 g kalvfärs
- 1,5 dl grädde
- 1 äggula
- salt
- vitpeppar
- ströbröd
- smör
- potatis och parmesanpuré
- 4 potatisar
- 1 palsternacka
- 1 dl mjölk
- 1 msk smör
- 100 g parmesanost, riven
- salt
- vitpeppar
- Kantarellsås
- 0,5 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 12 kantareller
- 1 dl grädde
- 1 msk kantarell och viltfond
- salt
- vitpeppar
- rårörda lingon
- 4 msk frysta lingon
- ca 2 msk strösocker
Gör så här
- Vallenbergare
- Mix färsen tills den blir slät, tillsätt grädde och äggula.
- Smaka av färsen med salt och peppar.
- Forma färsen till finna biffar och vänd biffarna i ströbröd.
- Stek tills de får en gyllen brun färg på båda sidor.
- Kör i ugn ca 5 minuter på 100grader.
- Potatis med permensanpuré
- Koka potatisen i rikligt med vatten. Värm mjölken och smöret.
- Kantarellsås
- Hacka lök och vitlök fint och bryn tillsammans med kantarellerna.
- Häll på grädde och fond. Låt såsen koka till lagom konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rårörda lingon
- Låt lingonen tina tillsammans med sockret. Smaka ev. av med mera socker.