Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Wallenbergare med potatis och parmesanpuré
Wallenbergare med potatis och parmesanpuré
Betyg: 3 av 5 (2 röster)
2
Spara
Av:
Roger Hjälm
Från:
Nyhetsmorgon
27
ingredienser
Biffar
Ingredienser
portioner
wallenbergare
400 g kalvfärs
1,5 dl grädde
1 äggula
salt
vitpeppar
ströbröd
smör
potatis och parmesanpuré
4 potatisar
1 palsternacka
1 dl mjölk
1 msk smör
100 g parmesanost, riven
salt
vitpeppar
Kantarellsås
0,5 gul lök
1 klyfta vitlök
12 kantareller
1 dl grädde
1 msk kantarell och viltfond
salt
vitpeppar
rårörda lingon
4 msk frysta lingon
ca 2 msk strösocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Vallenbergare
Mix färsen tills den blir slät, tillsätt grädde och äggula.
Smaka av färsen med salt och peppar.
Forma färsen till finna biffar och vänd biffarna i ströbröd.
Stek tills de får en gyllen brun färg på båda sidor.
Kör i ugn ca 5 minuter på 100grader.
Potatis med permensanpuré
Koka potatisen i rikligt med vatten. Värm mjölken och smöret.
Kantarellsås
Hacka lök och vitlök fint och bryn tillsammans med kantarellerna.
Häll på grädde och fond. Låt såsen koka till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Rårörda lingon
Låt lingonen tina tillsammans med sockret. Smaka ev. av med mera socker.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut