Rödkålssallad med blodapelsin och mandel
Rödkålssallad med blodapelsin och mandel
11 ingredienser
30 min
Tina bjuder på en ljuvlig sallad att servera till julbordet. Rödkål, blodapelsin, mandel och kryddpeppar blir härliga smakkompisar i detta smarriga recept.
Ingredienser
- 300 g rödkål
- 1 krm salt
- 2 blodapelsiner
- 1,5 msk ättiksprit 12 %
- 3 msk mörk sirap
- 1 dl rostade mandlar
- 1 msk kryddpepparkorn, grovt mortlad
- 1 knippe dill, hackad
- olivolja
- salt
- svartpeppar (från kvarn)
Gör så här
Rödkålssallad
- Strimla rödkålen tunt med mandolin och blanda i en skål med saltet, massera kålen lätt med händerna, låt vila i 10 minuter.
- Skala och filea apelsinerna samt pressa ur all juice ur dem.
- Blanda en snabb dressing av ättika, sirap, apelsinjuicen och kryddpeppar, vänd runt kålen i dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg upp salladen och fördela apelsinklyftor och mandel på toppen.
- Avsluta med hackad dill, ringla lite olivolja över och njut.