Rödkålssallad med blodapelsin och mandel

Rödkålssallad med blodapelsin och mandel
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Rödkålssallad med blodapelsin och mandel

11 ingredienser

30 min

Tina bjuder på en ljuvlig sallad att servera till julbordet. Rödkål, blodapelsin, mandel och kryddpeppar blir härliga smakkompisar i detta smarriga recept.

Ingredienser

portioner
  • 300 g rödkål
  • 1 krm salt
  • 2 blodapelsiner
  • 1,5 msk ättiksprit 12 %
  • 3 msk mörk sirap
  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 msk kryddpepparkorn, grovt mortlad
  • 1 knippe dill, hackad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)

Gör så här

Rödkålssallad</br>

  1. Strimla rödkålen tunt med mandolin och blanda i en skål med saltet, massera kålen lätt med händerna, låt vila i 10 minuter.
  2. Skala och filea apelsinerna samt pressa ur all juice ur dem.
  3. Blanda en snabb dressing av ättika, sirap, apelsinjuicen och kryddpeppar, vänd runt kålen i dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg upp salladen och fördela apelsinklyftor och mandel på toppen.
  5. Avsluta med hackad dill, ringla lite olivolja över och njut.