Rispudding med mandeltäcke

Felix rispudding
Foto: Angelica Söderberg

Rispudding med mandeltäcke

7 ingredienser

20 m

Den här efterrätten fixar du i en handvändning! Så otroligt enkel och god - perfekt att dekorera med säsongens bär eller servera med en klassiker som saftsås!

Felix tipsar!
Felix - Risgröt - produktbild

Felix tipsar!

Krämig Risgröt från Felix är gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt svenskt vis i Kumla.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g Felix risgröt
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl sötmandel, skivade (eller en mix av hackade nötter)
  • 1 vaniljstång
  • 1-2 tsk malen kardemumma
  • ca 1 msk smör

Gör så här

  1. Skär vaniljstången och skrapa ur innehållet i en kastrull. Blanda ihop alla ingredienser utom mandlarna och häll upp i små portionsformar. Toppa med den skivade mandeln eller nötterna.
  2. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  3. Servera med saftsås, äppelmos eller färska bär.
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix

Läs mer

Rispudding med mandeltäcke | Köket.se