I samarbete med FELIX

Rispudding med mandeltäcke

20 m
8
Felix rispudding
Foto: Angelica Söderberg

Den här efterrätten fixar du i en handvändning! Så otroligt enkel och god - perfekt att dekorera med säsongens bär eller servera med en klassiker som saftsås!


10 maj 2016
20 m
8

Du behöver

  • 500 g risgrynsgröt från Felix
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mandlar, skivade (eller en mix av hackade nötter)
  • 1 vaniljstång
  • 1-2 tsk kardemumma
  • 1 klick smör

Gör så här

  1. Skär vaniljstången och skrapa ur innehållet i en kastrull. Blanda ihop alla ingredienser utom mandlarna och häll upp i små portionsformar. Toppa med den skivade mandeln eller nötterna.
  2. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  3. Servera med saftsås, äppelmos eller färska bär.

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Felix Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX