Rispudding med mandeltäcke

10 röster
20 m
8
Felix rispudding
Foto: Angelica Söderberg

Krämig Risgröt från Felix är gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt svenskt vis i Kumla.

Felix - Risgröt - produktbild

Den här efterrätten fixar du i en handvändning! Så otroligt enkel och god - perfekt att dekorera med säsongens bär eller servera med en klassiker som saftsås!

20 m
8
8 portioner

Du behöver

  • 500 g Felix risgröt
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl sötmandel, skivade (eller en mix av hackade nötter)
  • 1 vaniljstång
  • 1-2 tsk malen kardemumma
  • ca 1 msk smör

Gör så här

  1. Skär vaniljstången och skrapa ur innehållet i en kastrull. Blanda ihop alla ingredienser utom mandlarna och häll upp i små portionsformar. Toppa med den skivade mandeln eller nötterna.
  2. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  3. Servera med saftsås, äppelmos eller färska bär.
Tips!
Felix Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke
10 maj 2016