Risgrynsplättar med lingonyoghurt och päron

Risgrynsplättar med lingonyoghurt och päron
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Risgrynsplättar med lingonyoghurt och päron

449

10 ingredienser

ca 30 m

Gudomligt goda plättar gjorda på risgrynsgröt. Serveras med tunt skivade päron, lime och tjock lingonyoghurt.

Ingredienser

portioner4

Plättsmet

  • 500 g risgrynsgröt, kall
  • 2 ägg
  • 0,5-1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör, till stekning

Lingonyoghurt

  • 1 dl rårörda lingon
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1,5 dl grekisk/turkisk yoghurt
  • 2 päron
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Blanda ihop plättsmeten och ställ åt sidan.
  2. Vispa crème fraîchen med elvispen, den ska bli fast och styv. Rör ner yoghurten och avsluta med att vända ner lingonen, lite slarvigt så att det blir vackert melerat. Vill man ha den lite sötare kan man smaksätta med extra florsocker.
  3. Sätt din plättlagg på spisen och stek små fina plättar i smör. Gör ett vackert plättberg på en tallrik.
  4. Hyvla päronen tunt med skalet på, lägg i en liten skål. Pressa över limesaften. Vänd försiktigt runt och lägg upp tillsammans med plättar.