Bananfisk

Bananfisk
Foto: TV4

Bananfisk

12

12 ingredienser

1h

En fisk med överraskande curry- och banansmak.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: DE Bortoli ett rieslingvin från Australien, artnr. 6403.


Ingredienser

portioner4
  • 4 färska torskfiléer
  • 2-3 gula lökar, finhackade
  • 3-4 bananer
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 tsk senap
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Till servering

  • färska basilikablad
  • kokt ris
  • gröna ärtor
  • blandad grönsallad

Gör så här

  1. Hacka löken och lägg i en smord form.
  2. Lägg i fisken och ovanpå en klick smör.
  3. In i ugn 175 grader i 20 minuter.
  4. Halvera bananerna, dela dem på mitten och lägg dem över fisken
  5. Blanda i hop crème fraichen med det övriga.
  6. Detta bredes över bananerna.
  7. In i ugn 175 grader i 20 minuter.
  8. Garnera med basilikablad.
  9. Serveras med kokt ris, blanda för färgen skull i ett paket gröna ärtor, samt en grönsallad.