Revbensspjäll med lingonglaze och coleslaw

POPULÄRT
koket.se
Revbensspjäll med lingonglaze och coleslaw
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Revbensspjäll med lingonglaze och coleslaw

22 ingredienser

1 h 20 min

Vansinnigt goda och möra revbensspjäll med en sötsyrlig och lite het glaze på lingon, chili och ingefära. Bjud dem gärna på julbordet tillsammans med den krämiga kålsalladen på rödkål.

WW ViktVäktarna

Se Catarina König laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1,5-2 kg tunna revbensspjäll (eller kamben)
  • 2 gula lökar
  • 2 lagerblad
  • 20 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt

Lingonglaze

  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk japansk soja
  • 0,5-1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 krm salt
  • svartpeppar, nymalen

Coleslaw

  • ca 600 g rödkål
  • 1 äpple, syrligt
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • gräslök
  • färska lingon

Gör så här

  1. Lägg köttet i en större gryta.
  2. Fyll på med vatten så det täcker spjällen.
  3. Skala, halvera och skär löken i skivor. Lägg ned löken i grytan tillsammans med svartpepparkorn, lagerblad och salt. Låt koka ca 1 timme under lock.
  4. Blanda ihop ingredienserna till glazen i en kastrull. Låt koka ihop till en lite tjockare konsistens. Sila genom en finmaskig sil.
  5. Sätt ugnen på 220 grader.
  6. Ta upp ribsen och lägg dem i en ugnsform/plåt. Pensla dem med lingonglazen. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter tills spjällen har fått fin färg.
  7. Hyvla kålen med osthyvel eller strimla den tunt med kniv. Dela, kärna ur och strimla äpplet. Skala, halvera och strimla löken.
  8. Blanda kål, äpple och lök med majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  9. Servera spjällen med den goda coleslawen.