Himmelsk, helig och underbar chokladkaka

Himmelsk, helig och underbar chokladkaka
Foto: Sara Palmquist
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Himmelsk, helig och underbar chokladkaka

12

11 ingredienser

En helt fantastisk chokladkaka som smälter i munnen. Man kan inte få nog!

Ingredienser

portioner8
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl torkade fikon
  • 300 g mörk blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 förp digestivekex
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 2 dl pistagenötter
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Hacka aprikoserna och fikonen. Koka upp en kastrull med vatten. Sänk temperaturen och ställ en rostfri bunke i kastrullen.
  2. Smält chokladen i vattenbadet. När chokladen har smält rör du ner vispgrädden och smular i kexen.
  3. Blanda i övriga ingredienser rör om ordentligt. Spar lite nötter till
  4. Dekoration.
  5. Ta en tårtform och klä den med smörpapper. Häll i chokladsmeten.
  6. Strö på resten av nötterna.
  7. Ställ in kakan i kylen och låt den stå tills den stelnat. Det tar ungefär 6 timmar.