Chokladskorpor med lavendel
Chokladskorpor med lavendel
9 ingredienser
50 min
Möra skorpor med choklad och blommig smak av lavendel. Perfekta till en kopp gott te!
Ingredienser
- 3 äggvitor
- 3 äggulor
- 2 dl rörsocker
- 2 dl mandelspån
- 1 dl sötmandel
- 2 msk torkad lavendel
- 200 g mörk choklad, hackad
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum. Blanda äggulorna och sockret i en annan skål. Vänd ner äggvitan i skålen med gulorna och sockret.
- Blanda ner den flagade mandeln och den hela mandeln. Lägg ner lavendeln och chokladen och rör runt.
- Blanda mjölet och bakpulvret och arbeta ner det i smeten.
- Lägg degen på ett mjölat bakbord. Forma degen till två längder och lägg dem på en smord plåt. Grädda i ugnen i cirka 35 minuter.
- Ta ut plåten och skär längderna på snedden i cirka 3 centimeter stora bitar. Vill du ha skorporna hårda, låt dem ligga framme och torka i ett dygn. Lägg dem annars i en lufttät burk.