Chokladskorpor med lavendel

Chokladskorpor med lavendel
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Chokladskorpor med lavendel

5

9 ingredienser

50 min

Möra skorpor med choklad och blommig smak av lavendel. Perfekta till en kopp gott te!

Ingredienser

portioner20
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 2 dl rörsocker
  • 2 dl mandelspån
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk torkad lavendel
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum. Blanda äggulorna och sockret i en annan skål. Vänd ner äggvitan i skålen med gulorna och sockret.
  3. Blanda ner den flagade mandeln och den hela mandeln. Lägg ner lavendeln och chokladen och rör runt.
  4. Blanda mjölet och bakpulvret och arbeta ner det i smeten.
  5. Lägg degen på ett mjölat bakbord. Forma degen till två längder och lägg dem på en smord plåt. Grädda i ugnen i cirka 35 minuter.
  6. Ta ut plåten och skär längderna på snedden i cirka 3 centimeter stora bitar. Vill du ha skorporna hårda, låt dem ligga framme och torka i ett dygn. Lägg dem annars i en lufttät burk.