Red velvet snittar

Red velvet snittar
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Red velvet snittar

1

5 steg att laga

11 ingredienser

Sammetslena och härligt segmjuka kolasnittar med smak av choklad, härligt röd färg och cream cheese frosting. Kolasnittar med det lilla extra helt enkelt.

Ingredienser

portioner20 - 22 kakor

Ingredienser red velvet snittar

  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 0,5 msk röd pastafärg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Ingredienser frosting:

  • 50 g smör (mjukt rumstempererat)
  • 100 g färskost
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp i en bunke. I en liten skål blandar du ihop kakao och pastafärg till en tjock smet. Tillsätt det till smörsockret och vispa lite till.
  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det hår ihop till en deg. Dela degen i två och rulla ut till två längder. Lägg längderna på plåten och tryck till dem lite lätt och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
  4. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott. Bre ut frostingen på längderna.
  5. Skär upp längderna i 10-12 kakor vardera. Servera direkt eller förvara inplastade i kylskåpet.
TIPS!
läs mer
Camilla Hamid 2

Vill du ha fler baktips från Camilla?

Här har vi samlat Camillas alla härliga baktips.

Läs mer