Red velvet lava cake

NYHET
Red velvet lava cake
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024Bedros kabranian
Camilla H porträtt KH2024Bedros kabranian

Red velvet lava cake

8 ingredienser

Lyxig, len och ljuvligt rinnig – red velvet lava cake är en rosaröd kaka med en varm, chokladfylld kärna.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 40 g strösocker
  • 2 ägg
  • 5 g kakao
  • 23 g vetemjöl
  • röd pastafärg
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj små ugnssäkra formar noga med smör.
  3. Smält smör och vit choklad försiktigt i vattenbad eller i mikron. Rör om då och då.
  4. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt i en bunke.Rör ner röd pastafärg, vaniljsocker och den smälta smör- och chokladblandningen.
  5. Sikta ner kakao och vetemjöl i äggblandningen.
  6. Fördela smeten jämnt i formarna, ca 1 dl per form. Placera formarna på en plåt och grädda i 17–20 minuter tills kanterna har stelnat men mitten fortfarande är lite lös. Ingen ugn är den andra lik så håll koll under gräddningen. Om mitten blir för lös, sätt in dem någon minut till.
  7. Låt dem svalna i några minuter. Skär ev runt kanterna med en kniv och stjälp upp på assietter.