Ratatouille med fläskkotlett

14 röster
30 m
4

Fläskkotletter ugnslagade i ratatouille. Lyxigt och gott både till vardags och helg!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 stor röd paprika
  • 3 stora tomater
  • 2 gula lökar
  • olivolja
  • ca 400 g krossade eller passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1-2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 2 lagerblad
  • 1-2 msk färsk timjan, hackad
  • 500 g fläskkotlett
  • smör och olja, till stekning
  • 5-6 klyftor vitlök, krossade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka grönsaker och lök i små bitar. Fräs mjuka i en stor stekpanna med rikligt med olivolja. Låt fräsa tills grönsakerna börjar få lite färg. Var noga med att det är en stekpanna som kan gå in i ugnen också.
  3. Slå på krossad tomat, vatten, lite socker, rödvinsvinäger, salt, peppar och kryddor i stekpannan och blanda runt allt. Låt puttra på svag värme.
  4. Krydda under tiden fläskkotletterna på båda sidor med salt och peppar. Bryn i en stekpanna med smör och olja. Lägg ner alla krossade vitlöksklyftor i pannan och låt stekas med.
  5. Ös köttet under tiden du steker det. Lägg ner kotletterna i ratatouilllen och ös den med lite av vätskan från ratatouillen.
  6. Ställ in allt i ugnen och låt puttra där inne i 10-15 minuter.
  7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och toppa ev allt med lite hackad persilja.
  8. Servera med gott bröd, ris eller bara som det är.
22 oktober 2016
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept