Ratatouille med fläskkotlett

koket.se
Ratatouille med fläskkotlett
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Ratatouille med fläskkotlett

19 ingredienser

30 m

Fläskkotletter ugnslagade i ratatouille. Lyxigt och gott både till vardags och helg!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater (stora)
  • 2 gula lökar
  • olivolja
  • ca 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1-2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 2 lagerblad
  • 1-2 msk färsk timjan, hackad
  • 500 g fläskkotlett
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 5-6 klyftor vitlök, krossade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka grönsaker och lök i små bitar. Fräs mjuka i en stor stekpanna med rikligt med olivolja. Låt fräsa tills grönsakerna börjar få lite färg. Var noga med att det är en stekpanna som kan gå in i ugnen också.
  3. Slå på krossad tomat, vatten, lite socker, rödvinsvinäger, salt, peppar och kryddor i stekpannan och blanda runt allt. Låt puttra på svag värme.
  4. Krydda under tiden fläskkotletterna på båda sidor med salt och peppar. Bryn i en stekpanna med smör och olja. Lägg ner alla krossade vitlöksklyftor i pannan och låt stekas med.
  5. Ös köttet under tiden du steker det. Lägg ner kotletterna i ratatouilllen och ös den med lite av vätskan från ratatouillen.
  6. Ställ in allt i ugnen och låt puttra där inne i 10-15 minuter.
  7. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och toppa ev allt med lite hackad persilja.
  8. Servera med gott bröd, ris eller bara som det är.