Ratatouille med fläskkotlett
Ratatouille med fläskkotlett
19 ingredienser
30 m
Fläskkotletter ugnslagade i ratatouille. Lyxigt och gott både till vardags och helg!
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 1 zucchini
- 1 aubergine
- 1 röd paprika
- 3 tomater (stora)
- 2 gula lökar
- olivolja
- ca 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)
- 2 dl vatten
- 1 tsk strösocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- 1-2 msk färsk rosmarin, hackad
- 2 lagerblad
- 1-2 msk färsk timjan, hackad
- 500 g fläskkotlett
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- 5-6 klyftor vitlök, krossade
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka grönsaker och lök i små bitar. Fräs mjuka i en stor stekpanna med rikligt med olivolja. Låt fräsa tills grönsakerna börjar få lite färg. Var noga med att det är en stekpanna som kan gå in i ugnen också.
- Slå på krossad tomat, vatten, lite socker, rödvinsvinäger, salt, peppar och kryddor i stekpannan och blanda runt allt. Låt puttra på svag värme.
- Krydda under tiden fläskkotletterna på båda sidor med salt och peppar. Bryn i en stekpanna med smör och olja. Lägg ner alla krossade vitlöksklyftor i pannan och låt stekas med.
- Ös köttet under tiden du steker det. Lägg ner kotletterna i ratatouilllen och ös den med lite av vätskan från ratatouillen.
- Ställ in allt i ugnen och låt puttra där inne i 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och toppa ev allt med lite hackad persilja.
- Servera med gott bröd, ris eller bara som det är.