Hemgjorda vetenudlar i en god kycklingbuljong toppad sojamarinerat ägg och frasigt stekt kyckling panerad i sesamfrön.
Ingredienser
200 g vetemjöl
1 ägg
50 g vatten, kallt
1 tsk salt
2 kycklingfiléer, små
1 dl sesamfrön
2 ägg
japansk soja
2 cm färsk ingefära
6 dl kycklingbuljong (ej koncentrerad)
1 röd chilifrukt, strimlad
2 salladslökar, skivad
6 blad pak choi
1 kruka färsk koriander
neutral olja
Gör så här
Blanda vetemjöl med vatten, ägg, salt . Knåda i minst 10 minuter. Det ska vara ganska hård och seg seg.
Låt degen vila 15-30 minuter, helst en timme.
Koka äggen i 7 minuter. Skala, dela och häll på 1 msk soja. Ställ åt sidan.
Värm kycklingbuljong tillsammans med 4 msk soja och skivad ingefära. Låt puttra några minuter. Smaka av med ev mer soja.
Banka ut kycklingfiléer så att de blir ca 1,5 cm tjocka. Salta på båda sidor och vänd dem i sesamfrön.
Hetta upp ca 2 cm neutral olja i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek ca 2 minuter på varje sida. Passa så att inte sesamfröna bränns.
Ta ut kycklingen och låt den vila 5 minuter.
Gör nudlarna med hjälp av en pastamaskin. Kör degen igenom den tjockaste inställningen och fortsätt på varje inställning tills du är nöjd med tjockleken. Den ska inte vara allt för tunn. Kör sedan degen igenom en tagliatellevals. Koka nudlarna i 1 minut.
Vid servering: Lägg nudlarna i en skål. Häll på den heta buljongen, skiva kycklingen och lägg på toppen, lägg koriander, ägghalvor, skivad salladslök, strimlad chili och pak choi-bladen runtom.