En underbart god köttfärssås som görs bainco, det vill säga med grädde istället för tomatbas. Otroliga smaker på en tallrik som toppas med gyllene pangrattato - krispigt stekta brödsmulor. Perfekt helgmiddag att njuta av!
Finhacka morot, selleri, gul lök, röd chili och vitlök.
Mortla fänkålsfrön i en mortel.
Sätt på pastavattnet.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och gå i med morot, selleri och gul lök. När löken börjat bli genomskinlig, gå i med vitlök och chili. Låt fräsa en stund och lägg sedan över grönsakerna i en skål.
Hetta upp olivolja i stekpannan och stek färsen tills krispig. Gå i med grönsakerna igen och slå över grädden. Låt koka upp.
Mixa brödet till smulor. Stek i rikligt med olivolja och smör. Gå i med finhackad persilja och salta.
Salta pastavattnet när vattnet börjat koka och koka pastan.
Gå i med vinäger, citronzest, fänkålsfrön och riven parmesanost i ragun. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Vänd ner den nykokta pastan i ragun tillsammans med 1 dl pastavatten och slunga på låg värme.
Lägg upp pastan med ragun i en djup tallrik. Toppa med riven parmesan, pangrattaton och nymald svartpeppar.