Ragu bianco med pangrattato

NYHET
Ragu bianco med pangrattato
Olivia Leksell
Olivia Leksell

Ragu bianco med pangrattato

20 ingredienser

40 min

En underbart god köttfärssås som görs bainco, det vill säga med grädde istället för tomatbas. Otroliga smaker på en tallrik som toppas med gyllene pangrattato - krispigt stekta brödsmulor. Perfekt helgmiddag att njuta av!

Ingredienser

portioner

Ragu bianco

  • 500 g fläskfärs
  • 2 selleristjälkar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • olivolja
  • 400 g pasta

Pangrattato

  • 3 skivor surdegsbröd
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • olivolja
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka morot, selleri, gul lök, röd chili och vitlök.
  2. Mortla fänkålsfrön i en mortel.
  3. Sätt på pastavattnet.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och gå i med morot, selleri och gul lök. När löken börjat bli genomskinlig, gå i med vitlök och chili. Låt fräsa en stund och lägg sedan över grönsakerna i en skål.
  5. Hetta upp olivolja i stekpannan och stek färsen tills krispig. Gå i med grönsakerna igen och slå över grädden. Låt koka upp.
  6. Mixa brödet till smulor. Stek i rikligt med olivolja och smör. Gå i med finhackad persilja och salta.
  7. Salta pastavattnet när vattnet börjat koka och koka pastan.
  8. Gå i med vinäger, citronzest, fänkålsfrön och riven parmesanost i ragun. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  9. Vänd ner den nykokta pastan i ragun tillsammans med 1 dl pastavatten och slunga på låg värme.
  10. Lägg upp pastan med ragun i en djup tallrik. Toppa med riven parmesan, pangrattaton och nymald svartpeppar.