Radiokaka i långpanna

Radiokaka i långpanna
Foto: TV4
Titti Schultz och Josefine Sundström Lindberg
Titti Schultz och Josefine Sundström Lindberg

Radiokaka i långpanna

Av: Titti Schultz och Josefine Sundström Lindberg

Från: Hela Sverige bakar

10 ingredienser

Lättbakad kaka med få ingredienser som du bakar helt utan ugn. Kakan håller flera dagar i kylen.

Ingredienser

Kaka

  • 500 g kokosolja
  • 400 g mörk choklad 70 %
  • 4 ägg
  • 400 g florsocker
  • 2 förp kakor (Finger Marie)

Glasyr

  • 1 äggvita
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk ättiksprit 12 %

Garnering

  • färska bär (t ex hallon)
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Smält kokosfett och mörk choklad under omrörning. Låt svalna
  2. Vispa ägg och florsocker fluffigt, se till att vispa tillräckligt länge.
  3. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten.
  4. Klä en avlång brödform, eller som vi väljer, en mindre långpanna med bakplåtspapper.
  5. Varva choklad och kex, börja och avsluta med choklad. Gör chokladlagren ganska tunna.
  6. Ställ kakan i kylen 3-5 timmar.

Glasyr

  1. Vispa ihop äggvita, florsocker och ättikssprit med elvisp.
  2. Lägg i spritspåse med en liten smal tyll. Spritsa glasyren på kakan i valfritt mönster.
  3. Garnera gärna kakan med färska bör och mynta. Skär i bitar och servera.