Radiokaka i långpanna
Radiokaka i långpanna
10 ingredienser
Lättbakad kaka med få ingredienser som du bakar helt utan ugn. Kakan håller flera dagar i kylen.
Ingredienser
Kaka
- 500 g kokosolja
- 400 g mörk choklad 70 %
- 4 ägg
- 400 g florsocker
- 2 förp kakor (Finger Marie)
Glasyr
- 1 äggvita
- 4 dl florsocker
- 1 tsk ättiksprit 12 %
Garnering
- färska bär (t ex hallon)
- färsk mynta
Gör så här
- Smält kokosfett och mörk choklad under omrörning. Låt svalna
- Vispa ägg och florsocker fluffigt, se till att vispa tillräckligt länge.
- Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten.
- Klä en avlång brödform, eller som vi väljer, en mindre långpanna med bakplåtspapper.
- Varva choklad och kex, börja och avsluta med choklad. Gör chokladlagren ganska tunna.
- Ställ kakan i kylen 3-5 timmar.
Glasyr
- Vispa ihop äggvita, florsocker och ättikssprit med elvisp.
- Lägg i spritspåse med en liten smal tyll. Spritsa glasyren på kakan i valfritt mönster.
- Garnera gärna kakan med färska bör och mynta. Skär i bitar och servera.