Berbere är en mycket stark kryddsås som finns i en mängd varianter i Etiopien. Den ingår ofta i etiopiska kötträtter. Här sätter kryddsåsen smak på råbiffen.
Berbere: Blanda ingefära, spiskummin, koriander, svartpeppar, muskot, kardemumma, salt, lök och vitlök i en mixer. Häll i 2 msk vatten och mixa till en kryddpuré. Hetta upp en stekpanna utan fett och lägg i paprika och chilifrukter, rosta i 1 minut och rör hela tiden. Lägg den rostade paprikan och chilin i mixern och mixa till en puré. Sätt till kryddpurén och häll i resten av vattnet. Mixa allt till en slät sås. Häll tillbaka såsen i pannan och koka den i 3 minuter. Låt såsen kallna och häll upp den i en liten burk, häll olja på ytan. Såsen håller sig i kylen i flera månader.
Blanda färsen med berbere och forma den till 4 fina biffar. Servera med grönsaker och bröd. Du som inte vill äta köttet rått kan halstra det några minuter.