Rabarberpaj med kolasmul
Rabarberpaj med kolasmul
12 ingredienser
40 min
Rabarber och kolasmaker gör sig så himla gott tillsammans och med den här smulpajen tar du din klassiska smulpajsfika till nya nivåer.
Ingredienser
Rabarberfyllning
- 500 g rabarber
- 1 msk potatismjöl
- 2 tsk malen kardemumma
- 1 dl strösocker
- 1 citron, saften
Kolasmulsdeg
- 100 g smör, mjukt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Till servering
- vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar.
- Blanda ihop rabarbern med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i en ugnssäker form.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
- Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
- Servera gärna varm med vaniljglass.