• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rabarberpaj med kolasmul

POPULÄRT
Rabarberpaj med kolasmul
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Rabarberpaj med kolasmul

36

7 steg att laga

12 ingredienser

40 min

Rabarber och kolasmaker gör sig så himla gott tillsammans och med den här smulpajen tar du din klassiska smulpajsfika till nya nivåer.

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner

Rabarberfyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, saften

Kolasmulsdeg

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar.
  3. Blanda ihop rabarbern med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i en ugnssäker form.
  4. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  5. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  6. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  7. Servera gärna varm med vaniljglass.