• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Rabarberpaj med kolasmul

36 röster
40 min
6-8
Rabarberpaj med kolasmul
Foto: Camilla Hamid

Rabarber och kolasmaker gör sig så himla gott tillsammans och med den här smulpajen tar du din klassiska smulpajsfika till nya nivåer.

40 min
6-8

Du behöver

Rabarberfyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, saften

Kolasmulsdeg

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar.
  3. Blanda ihop rabarbern med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i en ugnssäker form.
  4. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  5. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  6. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  7. Servera gärna varm med vaniljglass.
23 april 2020