Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
styck
250 g rabarber
225 g smör
2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
4 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kardemummakärnor, stötta
0,5 tsk salt
75 g vit bakchoklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och hacka rabarber i mindre bitar.
Vispa smör och sockersorterna ljust och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver, bikarbonat, kardemumma och salt och vänd ner i smeten. Tillsätt rabarbern, två tredjedelar av chokladen och rör ihop till en jämn deg.
Dela degen i två bitar och rulla till längder. Dela varje längd i 16 bitar som väger ca 30 g var och rulla till kulor.
Lägg kulorna med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna och strö på resten av chokladen. Grädda i 15-16 minuter.