Quinoasallad med pumpa, getost och honey mustard

Hellmann's quinoasallad med pumpa, getost och honeymustard
Foto: Köket.se

Quinoasallad med pumpa, getost och honey mustard

12 ingredienser

45 m

Har du inte provat butternutpumpa med honey mustard ännu - då är det dags! Prova tillsammans med kyckling eller bara en matigare sallad som denna med röd quinoa och getost. Mums!

Ingredienser

portioner

quinoasallad

  • 2 dl quinoa, röd (vanlig går också bra)
  • 0,5 butternutpumpa
  • 65 g salladsmix
  • 150 g getost
  • 1 dl pumpakärnor
  • ca 3 msk olja
  • salt
  • peppar

Honey mustard

  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 2 msk Hellmann's Honey Mustard
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan. Lägg bitarna på en ugnsplåt, ringla över olja, salt och lite peppar och rör om. Låt gå i ugn i ca 20 minuter på 200 grader, tills pumpan har fått lite färg.
  2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Rosta pumpakärnorna snabbt i en stekpanna så att de får lite färg.
  4. Blanda majonnäsen med senapen, och smaka av med lite salt o peppar.
  5. Montera salladen med alla ingredienser, toppa med pumpakärnorna och servera med honey mustard på sidan om.