Punsch- och ingefärsbiskvier

Punsch- och ingefärsbiskvier
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Linus Larsson
Linus Larsson

Punsch- och ingefärsbiskvier

2

8 steg att laga

14 ingredienser

ca 45 m

Biskvi med vit och mörk choklad smaksatt med ingefära och punsch.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Biskvier

  • 300 g mandelmassa, riven
  • 30 g strösocker [0,5 dl]
  • 2 äggvita
  • 200 g smör
  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 2 msk punsch
  • 50 g färsk ingefära, riven
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g vit choklad

Smörkräm

  • 200 g smör
  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 2 msk punsch
  • 50 g färsk ingefära, riven

Gör så här

  1. Biskvier
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mandelmassan, socker och äggvita till en massa.
  3. Spritsa eller klicka ut rundlar på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda i 12-15 minuter.
  5. Smörkräm
    Vispa smöret tills det blir vitt och fluffigt. Vispa in florsocker, punsch och ingefära.
  6. Montering
    Spritsa eller bred smöret på bottnarna, ställ dem i frysen.
  7. Smält den mörka chokladen och rapsolja i en liten skål. Doppa biskvierna i den mörka chokladen men bara så du täcker smörkrämen.
  8. Låt chokladen stelna. Smält den vita chokladen och ringla eller spritsa den över biskvierna och dekorera med en hel mandel.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer