Pumpadipp chili cheese

NYHET
Pumpadipp chili cheese
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pumpadipp chili cheese

7 ingredienser

20 min + tid i kyl

Så här gör du enkelt den finaste snacksbrickan till halloween! Smaksätt färskost med cheddar och jalapeno och servera i form av en pumpa tillsammans med nachos och paprika. Mums!

Ingredienser

portioner
  • 400 g färskost
  • 150 g cheddarost, riven
  • 0,5 dl inlagd jalapeño, finhackad
  • 1 förp nachochips (med ostsmak)
  • 1 grön paprika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda färskosten med riven cheddar och finhackad jalapeño. Krydda med salt och peppar och blanda ihop ordentligt. Forma färskosten till en rund boll.
  2. Smula en näve nachochips till ett fint smul och rulla bollen i smulet tills den är väl täckt.
  3. Linda in färskostbollen i plastfolie och knyt två snören runt bollen, så det blir ett kryss. Knyt sedan två snören till mellan krysset – så den får formen av en pumpa. Ställ in i kyl och låt stelna någon timme.
  4. Ta bort snören och plastfolie och lägg upp på ett serveringsfat. Bryt loss stjälken från paprikan och sätt på ostpumpan.
  5. Skär paprikan i stavar. Lägg paprika och nachos på serveringsfatet och börja dippa.