Poppa popcorn

58 röster
1
Poppa popcorn
Foto: TV4

Nu när det finns mikropopcorn och popcornsmaskiner i var och varannan stuga är det på sin plats med ett äkta popcornsrecept. Det är bara den särskilda puffmajsen som det går att laga popcorn av. OBS, det här receptet fungerar bara på elplatta. Gas eller öppen eld kräver en helt annan teknik. Det går inte att ange mängd, eftersom allt beror på hur stor kastrull du har. Helst ska du ha en särskild kastrull som används bara till popcorn. Den ska inte diskas utan bara torkas ur efter avslutad poppning.

1

Du behöver

  • popcorn
  • majsolja
  • salt

Gör så här

  1. Häll en bottenskyla olja i en kastrull och lägg i tre popcorn. Hetta upp på stark värme och vänta tills du hört alla tre popcornen poppa. Då är oljan lagom het. Ta kastrullen av värmen och fiska upp popcornen med hålslev.
  2. Täck bottnen med ett tunt lager majskorn. Sätt på locket och ställ tillbaka kastrullen på värmen. Vänta till du hör popcornen börja poppa. Slå då av värmen under kastrullen, låt den stå kvar på plattan och låt popcornen poppa klart på eftervärmen. Glöm inte att skaka kastrullen några gånger.
  3. När inga fler pop hörs från kastrullen är den här omgången popcorn klar. Häll upp dem i en skål och salta lätt. Servera genast.
26 januari 2009