Pop tarts, Johan Sörbergs recept
Pop tarts, Johan Sörbergs recept
9 ingredienser
45 min
Pop tarts - små söta minipajer gjorda på spröd mördeg och fyllda med hallonsylt och penslade med glasyr. Mums!
Ingredienser
- 220 g smör
- 280 g vetemjöl
- 15 g florsocker
- 3 g salt
- 75 g vatten, iskallt
Fyllning
- 200 g syltsocker
- 200 g hallon
Glasyr
- 150 g florsocker
- 25-50 g vatten, beroende på önskad konsistens
Gör så här
- Blanda alla ingredienser snabbt till en smidig deg. Dela degen i 2 bitar, plasta in och lägg in kylen i ca 1 timme.
- Kavla ut bitarna till två rektanglar, ca 2-3 mm tjocka. Skär ut ca 10 st rektanglar på varje utkavlad deg.
- Koka upp hallon och syltsocker och låt puttra några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Lägg på valfri fyllning eller sylt på hälften av rektanglarna. Lägg på resterande degrektanglar som lock och tryck till kanterna med en gaffel.
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft (eller 200 grader vanlig ugn). Grädda i ca 15-20 minuter.
- Blanda samman glasyren. Glasera och dekorera kakorna när dom har svalnat.