Pop tarts, Johan Sörbergs recept

Pop tarts, Johan Sörbergs recept
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Pop tarts, Johan Sörbergs recept

9 ingredienser

45 min

Pop tarts - små söta minipajer gjorda på spröd mördeg och fyllda med hallonsylt och penslade med glasyr. Mums!

Ingredienser

portioner st
  • 220 g smör
  • 280 g vetemjöl
  • 15 g florsocker
  • 3 g salt
  • 75 g vatten, iskallt

Fyllning

  • 200 g syltsocker
  • 200 g hallon

Glasyr

  • 150 g florsocker
  • 25-50 g vatten, beroende på önskad konsistens

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser snabbt till en smidig deg. Dela degen i 2 bitar, plasta in och lägg in kylen i ca 1 timme.
  2. Kavla ut bitarna till två rektanglar, ca 2-3 mm tjocka. Skär ut ca 10 st rektanglar på varje utkavlad deg.
  3. Koka upp hallon och syltsocker och låt puttra några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  4. Lägg på valfri fyllning eller sylt på hälften av rektanglarna. Lägg på resterande degrektanglar som lock och tryck till kanterna med en gaffel.
  5. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (eller 200 grader vanlig ugn). Grädda i ca 15-20 minuter.
  6. Blanda samman glasyren. Glasera och dekorera kakorna när dom har svalnat.