• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Semifreddo

Semifreddo
Foto: TYV4

Semifreddo

12 steg att laga

11 ingredienser

Semifreddo med ljummen italiensk maräng och färska bär

 Dryckestips från Pontus
Nivole (nr 7787) Passa
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Ingredienser

Ljummen italiensk maräng

  • 2 ägg, separera vita och gula
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 2,5 dl vispgrädde
  • salt (en nypa)
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färska bär

Hemgjort vaniljsocker

  • 0,5 vaniljstång, urskrapad
  • 1,25 dl strösocker

Gör så här

  1. Semifreddo
    Ta fram 3 skålar. Skrapa ur fröna ur den halva vaniljstången.
  2. Vispa äggulorna med sockret och vaniljstångsfröna i den största skålen.
  3. ispa 2,5 dl grädde i en annan skål och vispa 2 äggvitor med en nypa salt i den tredje skålen.
  4. Vänd ner grädde och äggvitor i ägguleblandningen.
  5. Lägg plast eller lock på semifreddon. Frys i minst 3 timmar gärna över natten.
  6. Ljummen italiensk maräng
    Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens.
  7. Vispa under tiden äggvitorna hårt.
  8. Vispa ner den varma sockerlagen i äggvitorna och fortsätt vispa tills en glansig yta uppstår.
  9. Hemgjort vaniljsocker
    Häll sockret i en mixer och lägg ned den halva urskrapade vaniljstången. Kör i mixern på full effekt till det har blivit ett pulver
  10. Montering
    Skopa upp 2-3 kulor semifreddo i dessertskålar och spritsa toppar av italiensk maräng på semifreddon.
  11. Bränn av topparna med gasolbrännare och lägg på färska bär.
  12. Pudra på hemgjort vaniljsocker med en sikt eller tesil.