Polpette - Köttbullar i tomatsås

Felix Polpette - Köttbullar i tomatsås
Foto: Köket.se

Polpette - Köttbullar i tomatsås

11 ingredienser

20 min

Busenkelt och magiskt gott! Såhär gör du en snabb variant av den klassiska italienska rätten Polpette. Toppa grytan med parmesan, citronzest och basilika och det kan inte bli godare.

Felix klassiska köttbullar
Felic klassiska köttbullar produkt 2025

Felix klassiska köttbullar

Gjorda på svenskt kött och kryddade på traditionellt vis. En favorit för hela familjen!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Klassiska Köttbullar
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk Felix tomatpuré
  • 2 burkar san marzano-tomat (à 400 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 citron, zesten
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 8 skivor surdegsbröd (eller 4 port pasta)

Gör så här

  1. Stek köttbullarna i lite smör eller olja tills de fått lite yta. Lägg över på en tallrik.
  2. Häll ner rikligt med olivolja i pannan. Skiva vitlöken tunt och bryn den försiktigt i oljan.
  3. Tillsätt tomatpuré och bryn med en stund. Häll över tomaterna och låt koka ihop ca 5-10 minuter. Smaka upp med balsamvinäger och strösocker.
  4. Lägg ner köttbullarna igen och låt sjuda några minuter.
  5. Hacka under tiden basilika och blanda med riven citronzest och riven parmesan. Strö blandningen över grytan och servera med några skivor rostat bröd eller pasta.
TIPS!
Fler tips!
Felix Salmon melt - godaste mackan!

Fler tips!

Här hittar du fler härliga rätter från Felix!

Läs mer