Pizza-wrap

Foto: Köket.se
Pizza-wrap
12 ingredienser
1 h
Ett helt nytt sätt att äta pizza på - och det är bara så otroligt gott! Bjud vännerna på pizza-wraps redan nu till helgen.
Ingredienser
- 50 g jäst
- 5 dl vatten, fingervarmt
- 1 tsk strösocker
- 2 tsk salt
- 12 dl Kungsörnens Pizzamjöl
Topping
- färdig tomatsås till pizza
- 2 förp mozzarellaost
- riven ost
- pepperoni
- färsk basilika
- olivolja
- svartpeppar
- oliver, prosciutto, champinjoner (eller annan valfri favorittopping)
Gör så här
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Ställ in en plåt högt upp i ugnen.
- Blanda alla ingredienserna till pizzadegen i en degblandare ca 10 minuter eller tills degen släpper från bunken.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar.
- Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd.
- Placera bottnarna på bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 15 minuter.
- Bre på tomatsås på dina pizzabottnar. Toppa med riven mozzarella, riven ost och annan valfri topping. Ringla gärna lite olivolja över samt peppra med svartpeppar.
- Baka på den varma plåten i så hög temperatur som möjligt tills pizzan får fin färg, alternativt i 9 minuter på 275 grader.
- Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med färsk basilika. Vik ihop pizzan till en wrap och avnjut med en gång!
TIPS!