Pizza med pepperoni och ananas

Pizza med pepperoni och ananas
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pizza med pepperoni och ananas

8 ingredienser

Pizza Hawaii med sydeuropeisk pepperoni är en given succé.

Ingredienser

portioner

Pizzadeg:

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, fingervarmt
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt

Fyllning:

  • 4 msk tomatpuré
  • 4 dl mozzarellaost, riven
  • 150 g pepperonikorv, i tunna skivor
  • 10 ananasringar

Gör så här

  1. Börja med att göra en startdeg. Lös upp jästen i 1/4 dl av det fingervarma vattnet. Tillsätt ca 2 msk mjöl. Rör ut till en jämn smet. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Forma en krater med ca 6 dl mjöl (resten sparas till utbakning), med ett så djupt hål som möjligt i mitten. Häll startdegen, saltet och resten av vattnet i hålet. Arbeta försiktigt samman ingredienserna med väl mjölade händer. Knåda ihärdigt i minst 10 minuter. När degen har blivit smidig, forma den till en limpa och dela den i 4 lika stora delar. Forma delarna till bollar och låt dem jäsa under bakduk ca 2 timmar eller tills de jäst till dubbel storlek.
  2. Använd en boll till en pizza. Knåda den ett par minuter. Tryck och platta ut degen med handflatan till en tunn rund platta på ett bakplåtspapper. Ta hjälp av en kavel för att få degen riktigt tunn. Avsluta med att trycka till med knogarna runt om (ca 2 cm innanför kanten) för att göra den upphöjda kanten.
  3. Sätt ugnen på 275°. Skär ananasringarna i små bitar. Bre tomatpuréen på pizzorna. Strö över osten. Lägg på korvskivorna och strö över ananasbitarna. Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda i 5-7 minuter.