Pizza med pepperoni

Pizza med pepperoni
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pizza med pepperoni

8 ingredienser

Prova att baka pizzan själv som omväxling till kvarterskrogens pizza. Värt ett försök!

Ingredienser

portioner

Pizzadeg:

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, fingervarmt
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt

Fyllning:

  • 4 msk tomatpuré
  • 4 dl mozzarellaost, riven
  • 150 g pepperonikorv, i tunna skivor
  • 100 g nötfärs

Gör så här

  1. Börja med att göra en startdeg. Lös upp jästen i 1/4 dl av det fingervarma vattnet. Tillsätt ca 2 msk mjöl. Rör ut till en jämn smet. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Forma en krater med ca 6 dl mjöl (resten sparas till utbakning), med ett så djupt hål som möjligt i mitten. Häll startdegen, saltet och resten av vattnet i hålet. Arbeta försiktigt samman ingredienserna med väl mjölade händer. Knåda ihärdigt i minst 10 minuter. När degen har blivit smidig, forma den till en limpa och dela den i 4 lika stora delar. Forma delarna till bollar och låt dem jäsa under bakduk ca 2 timmar eller tills de jäst till dubbel storlek.
  2. Använd en boll till en pizza. Knåda den ett par minuter. Tryck och platta ut degen med handflatan till en tunn rund platta på ett bakplåtspapper. Ta hjälp av en kavel för att få degen riktigt tunn. Avsluta med att trycka till med knogarna runt om (ca 2 cm innanför kanten) för att göra den upphöjda kanten.
  3. Sätt ugnen på 275°. Bre tomatpurén på pizzorna. Strö över osten. Lägg på korvskivorna och smula över nötfärsen. Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda i 5-7 minuter.