Pizza med ajvar, zucchini och buffalomozzarella

Podravka pizza med ajvar
Foto: Angelica Söderberg

Pizza med ajvar, zucchini och buffalomozzarella

7 ingredienser

20-25 m

En krispig och krämig pizza som får en extra god smak med ajvar i grunden. Välj mellan stark eller mild ajvar från Podravka. Toppa med dina favoritingredienser!

Syrad/ picklad rödlök: Skiva två röda lökar. Blanda 1 dl ättiksprit, 2 dl strö socker och 3 dl vatten. Lägg i den tunt skivade löken. Låt stå i kyl i minst en timme.

Ingredienser

portioner
  • 1 pizzadeg (färdigköpt)
  • 1,5 dl Podravka ajvar
  • 1 zucchini
  • 1 förp majs
  • 200 g buffelmozzarella
  • rucolasallad, att toppa med
  • picklad rödlök, att toppa med
  • pizzakrydda

Gör så här

  1. Knåda ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fördela ajvar över bottnarna och toppa med skivad zucchini, majs och buffalomozzarella. Krydda med svartpeppar och pizzakrydda.
  3. In i ugnen på ca 250 grader i ca 5-10 minuter. Toppa med ruccola och syrad rödlök.
TIPS!
Edin Dzemat

Vill du ha fler tips på ajvar?

[Se när kocken Edin Dzemat lagar flera rätter med ajvar!](https://www.koket.se/edin-dzemats-basta-tips-med-ajvar)