I samarbete med Podravka

Pizza med ajvar, zucchini och buffalomozzarella

20-25 m
4
Podravka pizza med ajvar
Foto: Angelica Söderberg

En krispig och krämig pizza som får en extra god smak med ajvar i grunden. Välj mellan stark eller mild ajvar från Podravka. Toppa med dina favoritingredienser!


Syrad/ picklad rödlök:

Skiva två röda lökar. Blanda 1 dl ättiksprit, 2 dl strö socker och 3 dl vatten. Lägg i den tunt skivade löken. Låt stå i kyl i minst en timme.


27 oktober 2017
20-25 m
4

Du behöver

  • 1 pizzadeg, färdig
  • ca 1,5 dl ajvar från Podravka
  • 1 zucchini
  • 1 burk majs
  • 200 g buffalomozzarella
  • ruccolasallad att toppa med
  • syrad rödlök att toppa med
  • pizzakrydda

Gör så här

  1. Knåda ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fördela ajvar över bottnarna och toppa med skivad zucchini, majs och buffalomozzarella. Krydda med svartpeppar och pizzakrydda.
  3. In i ugnen på ca 250 grader i ca 5-10 minuter. Toppa med ruccola och syrad rödlök.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Podravka

Visa alla recept från Podravka