Pizza Margherita - klassiskt recept

Cirio Pizza Margherita - klassiskt recept
Foto: Cirio

Pizza Margherita - klassiskt recept

9 ingredienser

2,5 h

Tänk att något så enkelt som en Margherita kan vara så gott! Vi tipsar om vårt magiskt goda recept på en krispig pizzadeg toppad med Cirios färdiga pizzasås smaksatt med örter och en härligt krämig Mozzarella.

Cirio - Autentico Italiano
Cirio pizzasås produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 6 msk olja
  • 1 tsk strösocker
  • 8-10 dl tipo 00 mjöl
  • 2 tsk salt

Topping

  • 390 g Cirio Pizzasås
  • 250 g Granarolo Mozzarella Pizza, skivad
  • 1 kruka färsk basilika, till topping

Gör så här

Pizzadeg

  1. Smula jästen i en bunke, häll i vatten och olja. Rör om tills jästen lösts upp. Lägg i socker och mjöl och arbeta degen i 10 minuter. Avsluta med att tillsätta salt. När degen släpper från kanterna är den klar. Låt jäsa 2 timmar under bakduk i rumstemperatur (eller 12 timmar i kyl).
  2. Forma den jästa degen till 4 bollar, jäs i ytterligare 15 minuter.
  3. Värm ugnen till 275 grader och sätt in plåt eller pizzasten.
  4. Forma runda pizzor, bred på Cirio Pizzasås i ett jämt lager och toppa med skivad pizzamozzarella. Grädda tills kanterna och osten fått en fin färg, cirka 10 minuter. Ta ut pizzorna och pensla kanterna med lite olivolja.
  5. Toppa med färsk basilika och servera direkt. Buon Appetito!
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Lasagna al ragù

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina? Här hittar du fler recept från Cirio.

Läs mer