Pizza i stekpanna eller på stormkök

Pizza i stekpanna eller på stormkök
Foto: Eva Hildén

Pizza i stekpanna eller på stormkök

10 ingredienser

30 m

Här har du det ultimata pizzareceptet när du inte har tillgång till någon ugn eller är på utflykt. Grädda istället pizzan direkt i en stekpanna eller utomhus i ett stormkök. Med färdig pizzadeg, pizzasås på burk och enkla toppings blir den klar på nolltid.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco grön pepparssås

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pizzadeg (surdegspizzadeg) [400 g]
  • 1 burk pizzasås [ca 400 g]
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 2 mozzarellaostar [à 100 g]
  • olivolja (till stekning)

Jalapeñodressing

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås

Topping

  • 120 g charkuterier (t.ex. salami och/eller lufttorkad skinka)
  • 0,5 förp rucolasallad [ca 30 g]

Gör så här

  1. Hetta upp lite olivolja i en ugnssäker stekpanna på medelvärme, ca 28 cm i diameter.
  2. Forma pizzadegen till samma storlek som stekpannan. Lägg ner degen i pannan och stek ett par minuter på ena sidan. Vänd och stek någon minut på andra sidan.
  3. Blanda ihop pizzasåsen med TABASCO® Original pepparsås. Bred ut tomatsåsen på pizzan. Bryt mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Lägg på ett lock eller en bit folie och tillaga pizzan tills osten har smält och degen är färdiggräddad, 10–15 minuter.
  4. Rör ihop ingredienserna till jalapeñodressingen. Häll den gärna på en dressingflaska.
  5. Toppa pizzan med valfria charkuterier och rucola. Ringla över jalapeñodressingen.

Stormkök

  1. Förbered allt du behöver och ta med ut i påsar eller burkar.
  2. Forma pizzadegen till stekpannans storlek och stek först på båda sidor i lite olivolja. Bred på den pepparsåskryddade tomatsåsen och bryt över mozzarellan. Tillaga under lock eller en bit folie tills osten har smält och degen är färdiggräddad, tiden kan variera beroende på modell och effekt på stormköket. Följ receptet i övrigt.
TIPS!
Fler tips!
Tabasco Moules marinières på asiatiskt vis med jalapeño-aioli

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer