Pistageyoghurt med mandelflarn och färska bär
Pistageyoghurt med mandelflarn och färska bär
15 ingredienser
45 min
Fräsch dessert där pistagekräm blandas med yoghurt för att sen toppas med vaniljglass, en knäckigt mandelflarn och färska bär.
Ingredienser
- 3 dl yoghurt, gärna gjord på buffelmjölk
- 0,5 dl pistagecrème
- 1 citron
- ca 4 port vaniljglass
- färska bär
- ätbara blommor
- olivolja, pepprig
Limesocker
- 5 limefrukter, finrivet skal
- 1 dl strösocker
Mandelflarn
- 0,5 dl sötmandel
- 25 g smör
- 0,25 dl strösocker
- 0,25 dl honung
- 0,5 msk vetemjöl
- 0,25 msk mjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka mandeln fint.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vetemjöl, mjölk och mandel. Koka upp och låt koka ca 1 minut, ställ åt sidan och låt svalna något.
- Klicka ut massan till 4-6 flarn på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tänk på att hålla avstånd då de flyter ut under gräddning.
- Grädda ca 6 minuter, ta ut när flarnen är gyllene.
- Blanda yoghurt och pistagecremé ordentligt. Smaka av med citronjuice.
- Stöt limeskal och socker till ett limesocker i en mortel.
- Lägg pistageyoghurten i en djup skål. Lägg på en kula vaniljglass i mitten av yoghurten. Lägg ut blommor och bär runt vaniljglassen, droppa på lite pepprig olivolja. Lägg på mandelflarnet och toppa med limesocker.