Pistagekaka med kaffe

POPULÄRT
Pistagekaka med kaffe
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Pistagekaka med kaffe

8 ingredienser

30 min + tid i kylen

Klassisk bondkaka i grunden med tillskott av pistagenötter för fin färg och smak och pulverkaffe för lite bitterhet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 150 g pistagenötter, skalade
  • 500 g vetemjöl
  • 400 g smör
  • 180 g farinsocker
  • 1 äggula
  • 10 g snabbkaffepulver
  • 40 g mörk sirap
  • rörsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka pistagenötterna.
  2. Blanda de hackade nötterna med alla övriga ingredienser utom råsocker till en smidig deg.
  3. Rulla ut till längder, ca 4 cm i diameter.
  4. Häll ut råsocker på bordet och rulla varje längd i sockret. Plasta och kyl 2-48 timmar.
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Tag ut ur kylen, ta bort plasten och skär i tunna skivor, ca 5-7 mm tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda ca 8-12 minuter beroende på ugn och hur mörka man vill ha dem.