Pistagekaka med kaffe

Pistagekaka med kaffe
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Pistagekaka med kaffe

9

8 ingredienser

30 min + tid i kylen

Klassisk bondkaka i grunden med tillskott av pistagenötter för fin färg och smak och pulverkaffe för lite bitterhet. 

Ingredienser

  • 150 g pistagenötter, skalade
  • 500 g vetemjöl
  • 400 g smör
  • 180 g farinsocker
  • 1 äggula
  • 10 g snabbkaffepulver
  • 40 g mörk sirap
  • rörsocker

Gör så här

  1. Hacka pistagenötterna.
  2. Blanda de hackade nötterna med alla övriga ingredienser utom råsocker till en smidig deg.
  3. Rulla ut till längder, ca 4 cm i diameter.
  4. Häll ut råsocker på bordet och rulla varje längd i sockret. Plasta och kyl 2-48 timmar.
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Tag ut ur kylen, ta bort plasten och skär i tunna skivor, ca 5-7 mm tjocka. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda ca 8-12 minuter beroende på ugn och hur mörka man vill ha dem.