Pistagebakad lammrostbiff med kantarellrisotto

Pistagebakad lammrostbiff

Pistagebakad lammrostbiff med kantarellrisotto

2

7 steg att laga

23 ingredienser

1 h 30 min

Lammrostbiff som serveras med en kantarellrisotto, rosso-reduktion och vitlökskräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Rostbiff

  • 500 g lammrostbiff
  • 1 dl pistagenötter
  • olivolja

Pärondoftande rossoreduktion

  • 5 dl rött vin (gärna Ripasso)
  • 2 dl kalvfond (demiglace)
  • päronmarmelad

Ugnsrostade grönsaker

  • romanesco
  • grön sparris
  • broccoli

Risotto

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 dl arborioris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl marsalavin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • färska örter, bladpersilja och en nypa rosmarin
  • kantareller
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl pecorinoost, riven
  • 0,5 dl cheddarost, riven
  • smör, stor klick
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rostbiff
    Putsa lammrostbiffen vid behov. Pensla rostbiffen med vitlöksolja och vänd runt den i pistagemassan.
  2. Alt. 1 Vacca köttet och kör in i sous vide 2,5 h i 58 grader. Alt. 2 Linda in i folie och baka i ugn på 100 grader tills innertemperaturen på 58 grader.
  3. Innan servering, salta och peppra och stek i brynsmör tills det får en yta. Skiva upp och servera.
  4. Pärondoftande rosso-reduktion
    Tärna lök och morot och bryn dem i smör, tillsätt lite vin och fond och timjan och låt reducera ner, spä på med mer vin och upprepa flera gånger tills du får en tjock reduktion.
  5. Blanda ner ca 1 msk päronmarmelad och blanka av såsen med en klick smör, smaka ev. av med salt och peppar.
  6. Rotsaker
    Blanchera dessa i hett vatten och kyl snabbt ner. Rosta i ugn 175 grader med vitlöksolja och salt o peppar. Rosta i ugnen i ca 20 min.
  7. Risotto
    Fräs lök och vitlök tillsammans med riset i olivolja, späd med vinerna och låt koka in, hit kan förberedas tidigare på dagen. Späd sedan med varm buljong lite i taget tills fin krämighet. Blanda i ost, örter och tomat, montera ihop allt med en rejäl klick smör, smaka av med salt och peppar.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer