Fransk apelsinsallad

1 röst
30 min
4

Fransk apelsinsallad med gräddkräm, apelsiner och vindruvor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1,5 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 3 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 4-6 apelsiner
  • Rivet apelsinskal
  • Vindruvor

Gör så här

  1. Vispa grädden. Vispa samman äggulor socker och vatten i en kastrull och låt blandningen
    sjuda (inte koka) upp under omrörning.
  2. Tag den från värmen och rör den kall.
  3. Blanda ner den vispade grädden och smaksätt med lite rivet apelsinskal.
  4. Skala apelsinerna och skär dem i skivor.
  5. Varva dem med krämen i en skål eller i portionsskålar.
  6. Garnera med apelsinskivor och vindruvor. Servera väl kyld.
8 oktober 2012

Laddar fler recept