Piadina med tre olika fyllningar

POPULÄRT
Piadina med tre olika fyllningar
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Piadina med tre olika fyllningar

17

18 ingredienser

Snabbmat på italienska! Piadina är en typ av varm macka som är en populär rätt att äta när man är på språng i Italien. Passar även utmärkt som en enklare middag eller att med på utflykten.

läs mer
Sponsrat
epoq kokso folk

Drömmen om en köksö

Köksön är en oas att samla familj och vänner kring, en plats för samtal, skratt och umgänge. Här tipsar vi om flera fördelar med en köksö från Epoq kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner2 portioner av varje sort

Mozzarella, stekt zucchini, basilika och svartpeppar

  • 2 piadina
  • 0,5 zucchini
  • 2 mozzarellaostar (à 220 g)
  • 50 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Mozzarella, inlagd tomat, spenat och parmesan

  • 2 piadina
  • 2 mozzarellaostar (à 220 g)
  • 1 burk ugnsbakade tomatklyftor (à 280 g)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 50 g babyspenat

Parmaskinka, parmesan, mozzarella, rucola och olivolja

  • 2 piadina
  • 2 mozzarellaostar (à 220 g)
  • 50 g rucolasallad
  • 12 skivor parmaskinka
  • parmesanost
  • olivolja

Gör så här

  1. Piadina med mozzarella, stekt zucchini, basilika och svartpeppar
    Skiva zucchini riktigt tunt. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek skivorna snabbt på medelhög värme så att de får fin färg på bägge sidor. Salta och peppra.
  2. Häll av mozzarellan ordentligt, skiva den tunt.
  3. Fördela mozzarella, zucchini och spenat på ena halvan av bröden. Salta och peppra.
  4. Lägg ett bröd i taget i en varm stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder så den blir varm och vik sedan över den otäckta halvan av brödet. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene. Servera genast!
  5. Piadina med mozzarella, inlagd tomat, spenat och parmesan
    Häll av mozzarellan ordentligt, skiva den tunt.
  6. Fördela mozzarella och tomatklyftor på ena halvan av bröden och ringla på lite olivolja.
  7. Lägg ett bröd i taget i en varm stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder så den blir varm och vik sedan över den otäckta halvan av brödet. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene.
  8. Öppna sedan piadinan försiktigt och fyll med spenat, basilika och parmesan. Stäng piadina igen och servera!
  9. Piadina med parmaskinka, parmesan , mozzarella, rucola och olivolja
    Häll av mozzarellan ordentligt, skiva den tunt.
  10. Fördela mozzarella och parmaskinka på ena halvan av bröden. Lägg även på några blad basilika, rucola och riven parmesan. Ringla över olivolja.
  11. ägg ett bröd i taget i en varm stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder så den blir varm och vik sedan över den otäckta halvan av brödet. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene. Servera genast!